Bent u het zat om moe te zijn? U kunt er wat aan doen!

U herkent het misschien wel, u bent zo moe dat u alleen nog maar op de bank wil ploffen en verder niets meer wil doen. Iedereen heeft wel eens zo’n periode waarin de energie ver te zoeken is. Gelukkig kunt u er zelf wat aan doen.

Het is misschien een open deur, maar u fit voelen begint echt bij voldoende slaap. Wie goed en lekker slaapt, wordt namelijk uitgerust wakker, voelt zich fitter, en is productiever. Gemiddeld heeft een volwassen persoon tussen de zeven en negen uur slaap nodig. Wilt u meer weten over het nut van voldoende slaap? Luister dan eens naar deze podcast.

Kom in beweging
De sportschoenen uit de kast, het trainingspak aan en gaan. Dit is waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt als u heel moe bent. Toch is bewegen belangrijk. Door regelmatig te bewegen krijgt u een betere conditie en meer spierkracht, wat weer een positieve invloed heeft op uw functioneren. U voelt zich fitter. Bovendien kan bewegen ook weer helpen om beter te slapen. En als u beweegt maakt u lichaam endorfine aan. Dit hormoon wordt ook wel het anti-stress hormoon genoemd.

Om minder moe te zijn is het belangrijk om minimaal 30 minuten per dag te bewegen, maar meer is nog beter. Kies bij voorkeur bewegen waarbij uw hartslag en ademhaling omhoog gaan, zoals (stevig) wandelen, fietsen, zwemmen of tuinieren

Voorkom stress
Langdurige stress is van invloed op neuro-hormonale processen die onder andere zorgen voor energie en alertheid. Hierdoor kunnen vermoeidheidsklachten ontstaan. Bovendien zorgt stress er vaak voor dat u gaat piekeren, wat weer een negatief effect heeft op uw nachtrust. Probeer stress daarom zo veel mogelijk te vermijden. Bevindt u zich in een drukke, stressvolle periode, probeer dan regelmatig te ontspannen met bijvoorbeeld yoga, mindfulness oefeningen of meditatie.

Let op uw voeding
Gezonde en gevarieerde voeding kan helpen om vermoeidheid te voorkomen. Van een aantal vitamines en mineralen is wetenschappelijk vastgesteld dat ze vermoeidheid helpen verminderen. Het gaat dan om de volgende vitamines en mineralen:

Als u eet volgens de Schijf van Vijf krijgt u alle vitamines en mineralen binnen die u nodig heeft. Benieuwd wat en hoeveel u dan moet eten? Kijk dan op de website van het Voedingscentrum, vul uw leeftijd en geslacht in en zie in één oogopslag wat u dagelijks nodig heeft.

Overweeg een vitaminesupplement
Gezond en gevarieerd eten is dus heel belangrijk om energiek in het leven te staan. Maar het lukt veel mensen niet om dagelijks volgens de Schijf van Vijf te eten. In dat geval kan een voedingssupplement zoals VitaePro helpen uw energieniveau te ondersteunen. VitaePro is ontwikkeld door een team van Noorse wetenschappers o.a. ter ondersteuning van uw energieniveau. De vitamine B12 en C in VitaePro helpen vermoeidheid te verminderen. Bovendien draagt vitamine B12 bij aan een normaal metabolisme en het normaal functioneren van het zenuwstelsel.

VitaePro bestaat uit sterke natuurlijke antioxidanten, verschillende vitamines, essentiële omega-3-vetzuren (DHA en EPA) en Boswellia Serrata, een plantenextract voor het welzijn van gewrichten*. Het bevat 2.5 µg vitamine B12, 100% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. De ingrediënten ondersteunen naast uw energieniveau ook uw spieren, gewrichten en meer belangrijke functies van het lichaam op een veelzijdige manier.

Houdt uw vermoeidheid langere tijd aan, dan is het raadzaam contact op te nemen met uw huisarts.

* Evaluatie van de gezondheidsclaim door de EU is lopende

↩ Terug naar alle artikelen

VitaePro iets voor u?

Bent u benieuwd wat VitaePro voor u zou kunnen doen? Doe dan nu de test en ontdek op welke manier VitaePro u zou kunnen ondersteunen.

Aan de hand van vragen over onder andere uw voeding en beweging leggen we uit hoe VitaePro zou kunnen helpen.

 

Duurzaam
Hoogwaardige ingrediënten
Plant extracten

Ervaar VitaePro zelf!

  • Vernieuwde formule
  • Voor spieren & gewrichten*
  • Hoogwaardige ingrediënten
  • Achteraf betalen
  • Automatische bezorgservice
  • Geen verplichtingen

Nu slechts 9,95
voor de eerste zes weken

Normaal € 35,- Nu € 9,95

Ook interessant voor u