Magnesium

Misschien kent u magnesium als het witte poeder dat turners op hun handen doen voordat ze aan hun oefening beginnen. Dat zorgt voor meer grip. Maar wist u dat magnesium een van de belangrijkste mineralen in uw lichaam is?

Het lichaam bevat ongeveer 25 gram magnesium. Meer dan de helft zit in het skelet en de tanden, de rest in de cellen. Magnesium is belangrijk voor de werking van meer dan 300 enzymen in het lichaam.

Wat doet magnesium?
Elke beweging die we maken vereist magnesium omdat het bijdraagt ​​aan de normale werking van de spieren en het een rol speelt bij de prikkeloverdracht tussen zenuwen. Maar ook voor het skelet is magnesium belangrijk omdat het zorgt voor sterke botten.

Andere functies van magnesium in uw lichaam zijn:

  • Het draagt bij aan het vernieuwen van uw lichaamscellen
  • Het speelt een rol bij de opbouw van lichaamseiwit
  • Het ondersteunt de normale balans in de water- en mineralenhuishouding
  • Het activeert de natuurlijke energie in uw lichaam
  • Het draagt bij aan een sterk gebit
  • Het is goed voor uw gemoedstoestand
  • Het helpt bij vermoeidheid

Magnesium in onze voeding
Magnesium zit in veel voedingsmiddelen, maar vooral in graanproducten en groenten. Groene bladgroenten, noten, bananen, peulvruchten, pure chocolade, koffie en zuivelproducten, aardappelen, vlees, schaal-en schelpdieren en vis zijn ook belangrijke bronnen. En zelfs water kan bijdragen aan de inname van magnesium.

Dit heeft u dagelijks nodig
Voor magnesium heeft de Gezondheidsraad een schatting gemaakt hoeveel u op een dag nodig heeft. Dit noemen we de Adequate Inneming (AI). De AI voor volwassen mannen is 350 milligram per dag, voor volwassen vrouwen 300 milligram per dag.

Te veel magnesium?
De European Food Safety Authority (EFSA) heeft voor magnesium een bovengrens vastgesteld van 250 milligram per dag. Deze waarde geldt alleen voor magnesium uit supplementen of voeding die verrijkt is met magnesium. Er is geen bovengrens vastgesteld voor magnesium die van nature in voeding zit.

↩ Terug naar alle mineralen & spoorelementen

↩ Terug naar de kennisbank

OVER VITAEPRO

VitaePro Packshot

Als u zelf in beweging blijft, blijft uw wereld in beweging. En, om lekker te kunnen blijven bewegen, zijn soepele spieren en gewrichten essentieel. Daarom ontwikkelde ons team van Noorse wetenschappers het voedingssupplement VitaePro.

VitaePro bevat enkel gedocumenteerd actieve ingrediënten die helpen uw spieren en gewrichten soepel te houden, bijdragen aan een normale functie van het hart, helpen vermoeidheid te verminderen en uw immuunsysteem ondersteunen.

Nieuwsgierig?

Ook interessant voor u