Vitamine B12: de energievitamine

Vitamine B12 is een vitamine met verschillende functies in uw lichaam. Het is betrokken bij een goede werking van het immuunsysteem, draagt bij aan een heldere geest, helpt bij de vorming van rode bloedcellen die zuurstof transporteren door uw lichaam en ondersteunt het energieniveau.

Vitamine B12 levert zelf geen energie, maar is betrokken bij de citroenzuurcyclus. De citroenzuurcyclus is het proces in uw lichaam, waarbij energie wordt vrijgemaakt uit koolhydraten, vetten en eiwitten. Deze energie gebruikt uw lichaam onder andere voor uw spijsvertering, bewegen, groei of het vervangen van lichaamscellen. Vitamine B12 speelt dus een indirecte, maar wel belangrijke rol bij de energievoorziening van uw lichaam.

Vitamine B12 zit alleen in dierlijke producten
Omdat vitamine B12 een rol speelt bij het vrijmaken van de energie die uw lichaam nodig heeft, is het dus belangrijk om voldoende van deze vitamine binnen te krijgen. Vitamine B12 komt alleen voor in dierlijke producten, zoals vis, vlees, melk(producten) en eieren. In sommige algen en zeewieren komt ook vitamine B12 voor, maar deze variant is niet actief en wordt niet goed door het lichaam opgenomen.

Krijgen we voldoende vitamine B12 binnen in Nederland?
Uit onderzoek van het Rijksinstituut van Volksgezondheid en Milieu (RIVM) blijkt dat we per dag gemiddeld 4,2 microgram vitamine B12 uit voeding binnenkrijgen. Daarmee krijgen we genoeg binnen via onze voeding. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 2,5 microgram per dag. Als u gezond eet is het niet nodig een supplement te slikken. Eet u echter veganistisch dan is het wél verstandig om een vitamine B12-supplement te slikken of producten te eten waaraan vitamine B12 is toegevoegd.

Ouderen en vitamine B12
Om vitamine B12 goed op te nemen in het lichaam, moet het in de maag vrijgemaakt worden uit eiwitten. Hiervoor zijn maagzuur en pepsine (een enzym) nodig. Bij oudere mensen kan de productie van maagzuur afnemen, waardoor vitamine B12 minder goed opgenomen wordt. Ouderen hebben daardoor vaker een vitamine B12-tekort, wat kan leiden tot een slap en moe gevoel. Bent u langdurig moe dan is het verstandig contact op te nemen met uw huisarts.

VitaePro als aanvulling
Voor veel mensen is het lastig om dagelijks gezond en gevarieerd te eten. 
In dat geval kan een voedingsupplement zoals VitaePro helpen uw energieniveau te ondersteunen. VitaePro is ontwikkeld door een team van Noorse wetenschappers o.a. ter ondersteuning van uw energieniveau. De vitamine B12 en C in VitaePro helpen vermoeidheid te verminderen. Bovendien draagt vitamine B12 bij aan een normaal metabolisme en het normaal functioneren van het zenuwstelsel.

VitaePro bestaat uit sterke natuurlijke antioxidanten, verschillende vitamines, essentiële omega-3-vetzuren (DHA en EPA) en Boswellia Serrata, een plantenextract voor het welzijn van gewrichten*. Het bevat 2.5 µg vitamine B12, 100% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. De ingrediënten ondersteunen naast uw energieniveau ook uw spieren, gewrichten en meer belangrijke functies van het lichaam op een veelzijdige manier.

* Evaluatie van de gezondheidsclaim door de EU is lopende

↩ Terug naar alle artikelen

VitaePro iets voor u?

Bent u benieuwd wat VitaePro voor u zou kunnen doen? Doe dan nu de test en ontdek op welke manier VitaePro u zou kunnen ondersteunen.

Aan de hand van vragen over onder andere uw voeding en beweging leggen we uit hoe VitaePro zou kunnen helpen.

 

Duurzaam
Hoogwaardige ingrediënten
Plant extracten

Ervaar VitaePro zelf!

  • Vernieuwde formule
  • Voor spieren & gewrichten*
  • Hoogwaardige ingrediënten
  • Achteraf betalen
  • Automatische bezorgservice
  • Geen verplichtingen

Nu slechts 9,95
voor de eerste zes weken

Normaal € 35,- Nu € 9,95

Ook interessant voor u