6 Feiten over vitamine B

Er zijn acht verschillende B-vitamines. Geen van deze B-vitamines kan het lichaam zelf aanmaken, daarom moeten we ze uit onze voeding halen. Dit en nog vijf feitjes over vitamine B delen we graag met u.

B-vitamines zijn in water oplosbaar, wat betekent dat ze het lichaam via de urine verlaten als u ze niet nodig heeft. Ze worden dus niet opgeslagen in uw lichaam. Een uitzondering hierop is vitamine B12, deze kan worden opgeslagen in de lever. Het is dus belangrijk om elke dag voldoende B-vitamines via de voeding binnen te krijgen. B-vitamines zitten vooral in groente, fruit, brood en volkorenproducten, noten, peulvruchten en melk(producten).

Goed voor huid en haar
Een gezonde huid en glanzend haar wordt vaak gezien als een weerspiegeling van een goede gezondheid in het algemeen. Gezond eten helpt daarbij. Vitamine B2, B3 en B8 helpen bij de verzorging van de huid van binnenuit. En vitamine B8, helpt samen met selenium en zink voor het behoud van glanzend haar.

B-vitamines voor het geheugen en de concentratie
Wist u dat B-vitamines (behalve B2) ook goed zijn voor uw geheugen? Daarnaast zorgen ze ook voor een normaal concentratievermogen. Maar niet alleen deze vitamines spelen een rol. Ook bewegen is van invloed op uw geheugen en hersenfunctie. Prof. Dr. Erik Scherder geeft daarover interessante lezingen via de Universiteit van Nederland.

Ondersteuning van het immuunsysteem
Het is belangrijk om het hele jaar door voor het immuunsysteem te zorgen. Vitamine B6 en B12 ondersteunen daarbij. Vitamine B6 komt veel voor in bananen. Eén banaan zorgt al voor ongeveer een kwart van de hoeveelheid vitamine B6 die u elke dag nodig heeft. Vitamine B12 komt voor in dierlijke producten, zoals vis, vlees, melk en kaas. Een stukje kabeljauw van 100 gram levert zo’n 80% van de hoeveelheid vitamine B12 die u nodig heeft per dag.

Minder moe
Vermoeidheid kent veel verschillende oorzaken, zoals stress, vitaminegebrek of simpelweg te weinig slaap. Eerder naar bed gaan en meer slapen lijkt de simpelste oplossing. Maar ook gezond eten kan een steentje bijdragen. Vitamine B2, B3, B5, B6, B11 (foliumzuur) en B12 helpen vermoeidheid te verminderen. Als u eet volgens de Schijf van vijf krijgt u genoeg van deze vitamines binnen. Lukt het niet altijd om gezond te eten, dan kan een vitaminesupplement met B-vitamines een goede aanvulling zijn op uw voeding.

↩ Terug naar alle artikelen

 

VitaePro iets voor u?

Bent u benieuwd wat VitaePro voor u zou kunnen doen? Doe dan nu de test en ontdek op welke manier VitaePro u zou kunnen ondersteunen.

Aan de hand van vragen over onder andere uw voeding en beweging leggen we uit hoe VitaePro zou kunnen helpen.

 

Duurzaam
Hoogwaardige ingrediënten
Plant extracten

Ervaar VitaePro zelf!

  • Voor spieren & gewrichten*
  • Hoogwaardige ingrediënten
  • Achteraf betalen
  • Automatische Bezorgservice
  • Geen verplichtingen

Nu slechts 9,95
voor de eerste zes weken

Normaal € 33,75 Nu € 9,95

Ook interessant voor u