Molybdeen

Een minder bekend spoorelement dat uw lichaam nodig heeft is molybdeen. Een spoorelement wil zeggen dat uw lichaam er maar heel weinig van nodig heeft.

Molybdeen is onderdeel van de enzymen die betrokken zijn bij opbouwen en afbreken van eiwitten in uw lichaam. Enzymen zijn eiwitten die nodig zijn om deze processen goed te laten verlopen.

Molybdeen in onze voeding
Voedingsbronnen voor molybdeen zijn volkoren producten, peulvruchten, groene groenten en koolsoorten. Ook orgaanvlees is een goede bron van molybdeen. Verder leveren ook zuivelproducten, eieren en noten molybdeen.

Het molybdeengehalte van plantaardige voeding is afhankelijk van de hoeveelheid in de bodem.

Dit heeft u dagelijks nodig
Voor molybdeen heeft de Gezondheidsraad een adequate Inname (AI) vastgesteld. Dit is een schatting van de hoeveelheid die u per dag nodig heeft. De AI voor volwassen mannen en vrouwen is vastgesteld op 65 microgram per dag.

Te veel molybdeen?
De European Food Safety Authority (EFSA) heeft voor molybdeen een maximaal veilige bovengrens vastgesteld van 600 microgram per dag. Dit is dus bijna 10x de hoeveelheid die u op een dag nodig heeft. Het is daarom erg moeilijk om via voeding te veel molybdeen binnen te krijgen.

↩ Terug naar alle mineralen & spoorelementen

↩ Terug naar de kennisbank

OVER VITAEPRO

VitaePro Packshot

Als u zelf in beweging blijft, blijft uw wereld in beweging. En, om lekker te kunnen blijven bewegen, zijn soepele spieren en gewrichten essentieel. Daarom ontwikkelde ons team van Noorse wetenschappers het voedingssupplement VitaePro.

VitaePro bevat enkel gedocumenteerd actieve ingrediënten die helpen uw spieren en gewrichten soepel te houden, bijdragen aan een normale functie van het hart, helpen vermoeidheid te verminderen en uw immuunsysteem ondersteunen.

Nieuwsgierig?

Ook interessant voor u