Reisverslag Noorwegen door één van onze prijswinnaars

Een reisverslag van één van de gelukkige winnaars van onze 'Win een reis naar Noorwegen' campagne afgelopen zomer.

We zijn weer terug in Nederland en wat een mooie reis ervaring! Noorwegen is er weer één die we kunnen bijschrijven op de lijst van bezochte landen.

De reis heen en terug met de KLM Cityhopper was prima en de hotels waren goed, vooral de hotels van de Thon keten. Die ook nog eens goed vergelijkbaar waren en zelfs de WiFi inlog gegevens hetzelfde hadden (handig).

Er stond bij SIXT een auto klaar en waar we begonnen met een Volvo XC40 werd het eerst een gratis upgrade naar een BMW X5 maar bij aankomst kregen we een Mercedes GLE350se mee, de grootste auto in het assortiment en wat een luxe. Dat maakt de rondreis van toch nog een kleine 900 km comfortabel en plezierig.

Rent car (1).jpgDe Mercedes GLE waarmee de roadtrip gereden is.

Met de GoPro camera op de voorruit kon de reis beginnen De reis door en langs de fjorden was mooi als zat het weer niet altijd mee maar op de juiste momenten regende het niet, heel weinig of was de zon weer voor even terug. Je kon wel zien dat het seizoen een beetje voorbij was in Noorwegen.

Hier leer je wel wat autorijden is...

Een reis met veel bruggen, lange en korte tunnels en veerboten die ook nog eens gratis zijn. Via Alesund >> (Atlantic Road) Kristiansund >> Dombas >> Geiranger >> Fosnavag was het eindstation weer Alesund.

AtlanticRoad.png
De Atlantic Road van boven gefotografeerd

De Trolstigen route naar Geiranger was een uitdagende en mooie (de mooiste) route op sommige stukken smal om elkaar te passeren. Hier leer je wel wat autorijden is als er van de andere kant campers en bussen kunnen komen. Gelukkig was het, aan het einde van een seizoen, wat rustiger op de route.

... toen we de volgende ochtend voor de ferry stonden te wachten kwam er een gigantisch cruiseschip aangevaren...

Aan het einde van de route was Geiranger een plaats waar veel Cruiseschepen aanleggen naar een tocht door de fjorden. Bij aankomst lag er geen enkel cruiseschip maar toen we de volgende ochtend voor de ferry stonden te wachten kwam er een gigantisch cruiseschip aangevaren om aan te leggen. Dat was op zich al een hele belevenis te zien hoeveel tijd daar mee gemoeid is voordat je als passagier van boord kunt.

Geiranger (1).jpg
Een cruise boot onderweg door één van de talloze Noorse fjorden

In Geiranger hebben we zelf een upgrade naar een andere kamer gedaan met mooier uitzicht over de haven. Het hotel deed daar ook niet moeilijk over en mocht 2 kamers eerst bekijken om de keus te maken. Dat werd op de 10e etage met een mooier uitzicht over de haven.

De ferry bracht ons in een 1.05 uur durende reis door het fjord met mooie uitzichten en watervallen.

Ferry door fjord 2.jpg
Watervallen vanaf de ferry

Vanuit Fosnavag ging de reis verder door tunnels en bruggen naar Alesund waar de reis begon. Tussentijds ook nog even het vogeleiland Runde bezocht.

Samenvattend een hele mooie reis...

In Alesund hebben we de maandag (laatste dag) doorgebracht en een uitzichtpunt bezocht vanwaar uit een mooi overzicht over de stad en de cruiseschepen aanleg kade. In de middag weer naar Alesund airport gereden om weer naar huis te gaan. Samenvattend een hele mooie reis welke werd aangeboden door ViteaPro.

Alesund viewpoint 2.jpg
Alesund vanaf een uitkijk punt

Noorwegen fjorden reis is een aanrader om te doen alleen mag TUI betere informatie verstrekken over de route welke gereden moet worden. Doe je geen voorbereiding en laat je de navigatie of Googlemaps je leiden dan neem je de verkeerde route want dat is dan misschien de snelste route alleen mis je dan wat wij gezien hebben.

In Alesund kwamen we onszelf nog tegen, volgens de dochter dan...

Op onze reis hebben we heel veel trollen gezien, kenmerkend voor dit gebied. En in Alesund kwamen we onszelf nog tegen, volgens de dochter dan. Niet best. 😉

Alesund winkelstraat.jpg
Onze gelukkige prijswinnaars? 😉

Duurzaam
Hoogwaardige ingrediënten
Plant extracten

Ervaar VitaePro zelf!

  • Voor spieren & gewrichten*
  • Hoogwaardige ingrediënten
  • Achteraf betalen
  • Automatische bezorgservice
  • Geen verplichtingen

Nu slechts 9,95
voor de eerste zes weken

Normaal € 35,- Nu € 9,95