VP_VP_ALL_1920x455_1805_HandsHeartShape_Sunset_Winter.jpg

4 redenen waarom vitamine D belangrijk is voor een goede gezondheid

Het is erg belangrijk om voldoende vitamine D in het lichaam te hebben. Hier lees je waarom!

 • Vitamine D is goed voor de spieren
  Als je zelf in beweging blijft, blijft je wereld in beweging. Daar zijn we echt van overtuigd bij VitaeLab. Om lekker te kunnen blijven bewegen, zijn gezonde spieren en gewrichten essentieel. Vitamine D is goed voor de werking van de spieren.
 • Vitamine D werkt voor het behoud van sterke botten
  Vitamine D draagt bij tot de normale opname en benutting van calcium, wat erg belangrijk is voor sterke botten. De mens bestaat uit ongeveer 1 kg calcium. Dat mineraal is de belangrijkste bouwsteen van het skelet.
 • Vitamine D helpt de tanden sterk te houden
  Vitamine D is ook belangrijk voor de opname en het gebruik van een ander belangrijk mineraal in het lichaam, namelijk fosfor. Fosfor is belangrijk voor botweefsel en voor het behoud van een gezond gebit.
 • Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand
  Vitamine D ondersteunt het immuunsysteem en daarmee de afweer van het lichaam. Zeker in de wintermaanden komt dit vaak goed van pas.

Hoeveel Vitamine D heb ik nodig?
De richtlijn van het voedingscentrum is een dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van 10 microgram vitamine D. Daarbij geldt voor specifieke groepen zoals ouderen boven de 70 het advies om vitamine D aan te vullen middels supplementen, voor dezegroep dagelijks 20 microgram vitamine D per dag. Ook voor andere groepen adviseert het Voedingscentrum een aanvulling:

Groep

Leeftijdsgroep

Wie

Extra vitamine D
in microgram (mcg)

Kinderen

0 t/m 3 jaar

Iedereen

 10

Vrouwen

4 t/m 49 jaar

Donkere (getinte) huidskleur

 10

 

4 t/m 49 jaar

Overdag niet veel in de zon komen
of de huid bedekken

 10

 

50 t/m 69 jaar

Iedereen

 10

 

70 jaar en ouder

Iedereen

 20

Zwangere
vrouwen

 

Iedereen

 10

Mannen

4 t/m 69 jaar

Donkere (getinte) huidskleur

 10

 

4 t/m 69 jaar

Overdag niet veel in de zon komen
of de huid bedekken

 10

 

70 jaar en ouder

Iedereen

 20

Hoe zorg ik voor voldoende vitamine D?
Vitamine D wordt vaak de zonnevitamine genoemd, omdat het lichaam de vitamine als een van de weinige vitamines zelf aan kan maken. Dit gebeurt wanneer het lichaam wordt blootgesteld aan de zon. Toch is de vorming van vitamine D in de huid door zonlicht is niet altijd voldoende in Noord-Europa, vooral in de wintermaanden. Interessant feit is dat het vermogen van de huid om vitamine D te produceren afneemt met de leeftijd. Studies toonden aan dat een 70-jarige persoon ongeveer 25% van de hoeveelheid vitamine D produceert van een 20-jarige bij dezelfde UVB-blootstelling.

Ook de inname van vitamine D door voeding zorgt in veel gevallen niet voor de gewenste niveaus. Vitamine D zit van nature in vette vis, zoals haring, zalm en makreel. Ook leveren vlees en eieren vitamine D, maar minder dan vette vis. Wat belangrijk is, is dat er voldoende van dit type voeding wordt genomen.
Hier een indicatie van de hoeveelheid vitamine D uit voeding:

Vitamine D per portie

Microgram

1 stukje regenboogforel (bereid in magnetron, 100 g)

9,4

1 stukje zalm (bereid in magnetron, 100 gram)

4,6

1 stukje makreel voor 1 snee brood (gerookt, 40 gram)

3,3

1 gekookt ei (50 gram)

0,9

1 stukje bereid rundertartaar (70 gram)

0,4

margarine/halvarine (voor 1 snee brood, 5 gram)

0,4

1 stukje bereid varkensfiletlap (70 gram)

0,2

ongezouten roomboter (voor 1 snee brood, 5 gram)

0,02

VitaePro als aanvullende bron van vitamine D
VitaePro bevat ingrediënten die goed zijn voor verschillende functies in het lichaam. Naast de antioxidanten selenium, vitamine C, en E bevat VitaePro ook vitamine B 12 en D, omega 3 vetzuren en de platextracten Boswellia serrata, zeaxanthine en luteïne. 1 capsuele VitaePro bevat 15 microgram vitamine D.

 

Probeer VitaePro nu voor 9,95/mnd voor de eerste 2 maanden!

1. Evaluatie van de gezondheidsclaim door de EU is lopende
2. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA.
3. Gebaseerd op een klantenonderzoek (2019) bij 884 Noorse klanten die de vragen op een schaal van 1 tot 6 hebben beoordeeld.

 

Introductie aanbieding:

Betaal nu slechts € 19,90 incl. € 2,95 verzendkosten per verpakking a 60 capsules (genoeg voor 2 maanden op basis van 1 capsule per dag). De reguliere abonnementsprijs is € 38,35 per zending, incl. verzendkosten. Deze prijs betaalt u voor de tweede en volgende zendingen.

U bespaart nu dus € 38.35 - €19.90 = €18,45 op uw eerste zending!

Selecteer hieronder het aantal gewenste verpakkingen. Kies 1 voor 1 capsule per dag, kies 2 voor 2 capsules per dag. Max. 2 voor de introductieprijs.

Verzendkosten
Totaal

VitaePro bevat ingrediënten met gedocumenteerd effect op verschillende functies in het lichaam:

 

HART - VitaePro bevat omega-3 - rijk aan essentiële vetzuren DHA en EPA. Deze dragen bij tot de normale werking van het hart. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA.

VERMINDERDE VERMOEIDHEID - VitaePro bevat vitamine B12 en C, welke bijdragen tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid.

BESCHERMING VAN CELLEN - VitaePro bevat de antioxidanten seleen, vitamine C en E, welke bijdragen tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.

IMMUUNSYSTEEM - VitaePro bevat seleen, vitamine B12, C en D, welke bijdragen tot de normale werking van het immuunsysteem.