VP_VP_ALL_1920x455_1805_Salmon_Eggs_Table.jpg

Boswellia serrata helpt om uw gewrichten soepel te houden

Boswellia serrata draagt bij aan comfortabele gewrichten*. Dit ingrediënt wordt in de Indiase geneeskunde al honderden jaren gebruikt voor behoud van soepele gewrichten.

Boswellia serrata is een tropische wierrookboom die zowel in Azië als Afrika groeit en al duizenden jaren in India wordt gebruikt om soepele gewrichten te behouden. De boom is onderdeel van de Burseraceae familie. De hars van de boom is een stroperige vloeistof en wordt op een zachte, natuurlijke manier uit de boomstam gehaald. Hierbij wordt de groei en gezondheid van de boom niet negatief beinvloed. De hars wordt vervolgens gedroogd tot een rubberachtig stuk waar het Boswellia serrata-extract uitkomt.

In de formule van VitaePro hebben we de Boswellia serrata toegevoegd, omdat het de gewrichten comfortabel houdt. Modern wetenschappelijk onderzoek erkent ook het effect van het extract op de gewrichten.

Onderzoek naar Boswellia serrata

Sengupta et al. toonde in 2008 aan dat het Boswellia serrata- extract effect heeft op gewrichten bij doses van slechts 100 mg. 75 mensen namen deel aan een dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studie die 90 dagen duurde. 25 mensen kregen 100 mg Boswellia serrata per dag en 25 personen kregen dagelijks 250 mg. Een andere groep groep kreeg een placebo. Na 90 dagen hadden beide Boswellia serrata- groepen een significante verbetering in de gewrichtsfunctie. Een Cochran-review * onderzocht in 2014 33 planten die traditioneel zijn gebruikt tegen gewrichtsongemakken, en concludeerde dat Boswellia serrata het beste effect had. 

* Cochran-reviews zijn een systematische review van onderzoek naar de menselijke gezondheid en worden internationaal erkend als de hoogste standaard in onderzoek naar gezondheidszorg.

Uit onderzoek blijkt dat de Boswellia serrata veilig is om te gebruiken, met een dagelijkse inname tot 2500 mg / kg lichaamsgewicht. Boswellia serrata wordt echter niet aanbevolen voor zwangere vrouwen of voor vrouwen die zwanger willen worden.

VitaePro: meer dan Boswellia serrata

VitaePro bevat naast de antioxidanten selenium, vitamine C en E, ook vitamine B 12 en D, evenals omega 3-vetzuren. Aan deze rijke formule is dus ook Boswellia serrata toegevoegd.  
* Evaluatie van de gezondheidsclaim door de EU is lopende

Duurzaam
Hoogwaardige ingrediënten
Plant extracten

Ervaar VitaePro zelf!

  • Voor spieren & gewrichten*
  • Hoogwaardige ingrediënten
  • Achteraf betalen
  • Automatische Bezorgservice
  • Geen verplichtingen

Nu slechts 9,95
voor de eerste zes weken

Normaal € 38,- Nu € 9,95