Deze kipburger met appel en feta zorgt voor een frisse combinatie met een crunchy randje. Een heerlijke maaltijd voor zowel de lunch als diner!
Een broodje hamburger, heerlijk van de BBQ met dit zonnige weer. Van een vega burger tot een runderburger en in dit geval een kipburger. Natuurlijk zitten er wel verschillen in qua macro’s. Macro’s is een afkorting voor macronutriënten. Het is een term die gebruikt wordt om de verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vet aan te geven. Als je zelf een burger maakt van rundergehakt heb je namelijk een calorie- en vetrijkere versie dan wanneer je voor kipgehakt gaat. Bij een vega versie zijn de eiwitten in sommige gevallen iets lager.
Bij de kipburger met appel en feta zorgt het mengen van fruit en groente door het gehakt voor een grotere burger met betere macro’s. Natuurlijk kun je dit ook met rode appel en een andere kaassoort bereiden als je wilt!
Tip: Pimp de burger met friet van zoete aardappel en een frisse salade
Kipburger:
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 15 minuten
Goed voor: 4 burgers
Zo bereid u dit gerecht voor:
Eet smakelijk!
Voedingswaarden per 100 gram burger:
154 calorieën
5.9 gram koolhydraten
15.8 gram eiwitten
7.2 gram vetten
0.8 gram vezels
*Foto en recept van Fit.Food.Joy