VP_VP_ALL_1920x455_1805_Clementines_Fruit.jpg

Alles Over Vitamine C

U hoort er veel over; vitamine C. Maar wat doet vitamine C nu eigenlijk precies? En hoe zorgt u ervoor dat u voldoende binnenkrijgt? Lees alles over vitamine C in dit artikel.

In het kort draagt vitamine C bij aan de normale werking van het immuunsysteem. Daarnaast is het vitamine C een antioxidant dat helpt bij het beschermen van onze lichaamscellen.

Vitamine C en ons afweersysteem

Vitamine C speelt een belangrijke rol in het ondersteunen van ons immuunsysteem. Het stimuleert ons lichaam om meer witte bloedcellen aan te maken, en juist die spelen een cruciale rol in ons afweersysteem. Detecteert uw lichaam een indringer - zoals bijvoorbeeld een virus - ergens in het lichaam, dan stuurt het er witte bloedlichamen op af om die indringers op te ruimen.

Vitamine C als antioxidant

Antioxidanten, zoals vitamine C helpen het lichaam zich te beschermen tegen oxidatieve stress. Oxidatieve stress is te vergelijken met het bruin worden van een opengesneden appel of avocado. De reactieve zuurstofverbindingen in de lucht gaan een reactie aan met het fruit en de oxidatie die dan plaats vindt zorgt ervoor dat het fruit bruin kleurt. Uw lichaam staat de hele dag bloot aan vergelijkbare processen. Het verbranden van zuurstof door het lichaam, maar ook zonlicht, luchtvervuiling, alcohol, roken en sporten verhoogt de hoeveelheid reactieve zuurstofverbindingen in ons lichaam. Vitamine C helpt uw lichaam bij het neutraliseren van die verbindingen en beschermt zo uw lichaamscellen.

Collageen en Vitamine C

Veelal wordt de bijdrage die vitamine C heeft aan de normale vorming van Collageen als belangrijkste functie gezien. Collageen is een eiwit dat belangrijk is voor de vorming van veel weefsel zoals botten, kraakbeen, huid, bloedvaten en tanden. Een eventueel tekort aan vitamine C zal kan zich dan ook op veel verschillende delen in het lichaam uiten.

Andere belangrijke functies van vitamine C:

  • Zet in het maagdarmkanaal ijzer om waardoor dat makkelijk op te nemen is
  • Helpt om vermoeidheid te voorkomen
  • Draagt bij aan een normale energie omzetting
  • Ondersteunt het normal functioneren van het zenuwstelsel

Welke voedingsmiddelen zijn rijk aan vitamine C?

In tegenstelling tot veel levende organismen, kunnen wij mensen zelf geen vitamine C aanmaken. Wij zijn daarom afhankelijk van onze voeding om voldoende vitamine C binnen te krijgen.

Vitamine C komt vooral voor in citrusvruchten zoals sinaasappels, citroenen en grapefruit. Ook de aardappel is een belangrijke bron van vitamine C. Daarnaast komt het in mindere mate voor in verschillende soorten bessen en verse groente. Het is dus belangrijk om voldoende groente en fruit te eten om zo genoeg vitamine C binnen te krijgen.

VitaePro als bron van Vitamine C

Wanneer u niet voldoende vitaminen binnenkrijgt door gezonde en gevarieerde voeding, kan het zinvol zijn om dit aan te vullen met een voedingssupplement. Volgens het voedingsadvies van het voedingscentrum zou u per dag 250 gram groenten en 200 gram fruit moeten eten. Volgens onderzoek van het RIVM, haalt slechts 2% van de Nederlanders het minimum voor groenten; gemiddeld eten we 127 gram groenten per dag.

VitaePro bevat verschillende ingrediënten die goed zijn voor veel lichaamsfuncties. Naast de antioxidanten selenium, vitamines E, B12 en D, bevat VitaePro ook vitamine C. Daarmee kan VitaePro dus een waardevolle aanvulling zijn op uw voeding en zo bijdragen aan het normaal functioneren van uw lichaam.

Probeer VitaePro

Profiteer nu van de unieke introductie aanbieding, en ontvang twee maanden VitaePro voor slechts € 19,90. Bestel nu, of lees meer over onze vijf redenen om VitaePro te proberen!

Introductie aanbieding:

Betaal nu slechts € 19,90 incl. € 2,95 verzendkosten per verpakking a 60 capsules (genoeg voor 2 maanden op basis van 1 capsule per dag). De reguliere abonnementsprijs is € 38,35 per zending, incl. verzendkosten. Deze prijs betaalt u voor de tweede en volgende zendingen.

U bespaart nu dus € 38.35 - €19.90 = €18,45 op uw eerste zending!

Selecteer hieronder het aantal gewenste verpakkingen. Kies 1 voor 1 capsule per dag, kies 2 voor 2 capsules per dag. Max. 2 voor de introductieprijs.

Verzendkosten
Totaal

VitaePro bevat ingrediënten met gedocumenteerd effect op verschillende functies in het lichaam:

 

HART - VitaePro bevat omega-3 - rijk aan essentiële vetzuren DHA en EPA. Deze dragen bij tot de normale werking van het hart. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA.

VERMINDERDE VERMOEIDHEID - VitaePro bevat vitamine B12 en C, welke bijdragen tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid.

BESCHERMING VAN CELLEN - VitaePro bevat de antioxidanten seleen, vitamine C en E, welke bijdragen tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.

IMMUUNSYSTEEM - VitaePro bevat seleen, vitamine B12, C en D, welke bijdragen tot de normale werking van het immuunsysteem.