7 Tips om ook op vakantie te bewegen

Eindelijk, vakantie! Wat is er nou fijner dan een paar weken lekker ontspannen? Maar wanneer de dagelijkse routines van thuis worden vervangen door heerlijke stranddagen en BBQ-avonden, komt het bewegen vaak in de knel.

Daarom geven we u een aantal tips om ook tijdens uw vakantie voldoende te bewegen.

Tip 1: Maak samen met familie of vrienden een lange wandeling
Wandelen in de natuur werkt niet alleen ontspannend, u verbrandt ook de nodige calorieën!  Uit onderzoek blijkt bovendien dat vrouwen die dagelijks wandelen, sterkere botten hebben.

Tip 2: Neem een duik in het zwembad
Kunnen uw (klein)kinderen zich niet losrukken van het zwembad? Neem dan zelf ook een duik in het zwembad. Houdt u niet van baantjes trekken? Op veel campings of bij hotels worden vaak activiteiten, zoals aquagym of waterpolo georganiseerd.

Tip 3: Stap in de roeiboot, kano of raft
In veel vakantieoorden in de buurt van een meer of een rivier zijn volop mogelijkheden om een roeiboot of kano te huren. In de buurt van een snelstromende rivier misschien zelfs wel een raft. Niet alleen leuk om te doen, maar ook heerlijk verkoelend en het zorgt ongemerkt voor de nodige beweging.

Tip 4: Zoek een golfbaan op
Houdt u van golfen, kijk dan is op uw vakantieadres of er ergens een golfbaan in de buurt is. Hoe leuk is het om eens te golfen op een andere baan, in een andere omgeving. En met 9 of 18 holes legt u de nodige kilometers af. Maar dan niet stiekem op de golfkar stappen!

Tip 5: Ga dansen
U denkt misschien: ‘een discotheek, niks voor mij’. Maar heeft u er al eens aan gedacht om een lokaal dorpsfeest te bezoeken? Vaak wordt op dat soort feesten nog volop gedanst. En misschien leert u nog wel een nieuwe dans, zoals een samba, flamenco, sirtaki of tango.

Tip 6: Pak de fiets
Veel mensen nemen een fiets mee op vakantie. Kunt u geen fiets meenemen, dan kunt u natuurlijk ook een fiets huren. Op de fiets ontdekt u vaak de leukste plekjes in de omgeving van uw vakantie-adres. Vaak hebben ze bij een plaatselijke VVV mooie fietsroutes beschikbaar. Op stedentrip? In veel steden is er steeds vaker een ‘witte-fietsen-plan’. Via een automaat huurt u dan een fiets, die op een ander plek in de stad weer kunt achterlaten.

Tip 7: Ontspan met yoga
Uw dag heerlijk ontspannen starten of afsluiten? Zoek een lekker rustig strandje of een mooie plek in het bos of park, rol uw matje uit en ontspan met yoga-oefeningen. Het werkt niet alleen ontspannend, het verbetert ook uw lichaamshouding en zorgt voor flexibele en sterkere spieren.

Ook op vakantie zijn er dus volop mogelijkheden om lekker te bewegen. Het hoeft zeker geen zware training te zijn. Alle beweging die u krijgt tijdens uw vakantie, is mooi meegenomen.

↩ Terug naar alle artikelen

 

Duurzaam
Hoogwaardige ingrediënten
Plant extracten

Ervaar VitaePro zelf!

  • Voor spieren & gewrichten*
  • Hoogwaardige ingrediënten
  • Achteraf betalen
  • Automatische Bezorgservice
  • Geen verplichtingen

Nu slechts 9,95
voor de eerste zes weken

Normaal € 38,- Nu € 9,95

Ook interessant voor u