Het is erg belangrijk om voldoende vitamine D in het lichaam te hebben. Hier lees je waarom!
Vitamine D heeft een aantal gedocumenteerde positieve effecten:
Hoeveel Vitamine D heb ik nodig? 
De richtlijn van het Voedingscentrum is een dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van 10 microgram vitamine D. Daarbij geldt voor specifieke groepen zoals ouderen boven de 70 het advies om vitamine D aan te vullen met supplementen, voor deze groep dagelijks 20 microgram vitamine D per dag. Ook voor andere groepen adviseert het Voedingscentrum een aanvulling:
| Groep | Leeftijdsgroep | Wie | Extra vitamine D (in mcg) | 
| Kinderen | 0 t/m 3 jaar | Iedereen | 10 | 
| Vrouwen | 4 t/m 49 jaar | Donkere (getinte) huidskleur | 10 | 
| 4 t/m 49 jaar | Overdag niet veel in de zon komen of de huid bedekken | 10 | |
| 50 t/m 69 jaar | Iedereen | 10 | |
| 70 jaar en ouder | Iedereen | 20 | |
| Zwangere vrouwen | Iedereen | 10 | |
| Mannen | 4 t/m 69 jaar | Donkere (getinte) huidskleur | 10 | 
| 4 t/m 69 jaar | Overdag niet veel in de zon komen of de huid bedekken | 10 | |
| 70 jaar en ouder | Iedereen | 20 | 
Hoe zorg ik voor voldoende vitamine D? 
Vitamine D wordt vaak de zonnevitamine genoemd, omdat het lichaam de vitamine als een van de weinige vitamines zelf aan kan maken. Dit gebeurt wanneer het lichaam wordt blootgesteld aan de zon. Toch is de vorming van vitamine D in de huid door zonlicht is niet altijd voldoende in Noord-Europa, vooral in de wintermaanden. Interessant feit is dat het vermogen van de huid om vitamine D te produceren afneemt met de leeftijd. Studies toonden aan dat een 70-jarige persoon ongeveer 25% van de hoeveelheid vitamine D produceert van een 20-jarige bij dezelfde UVB-blootstelling.
Ook de inname van vitamine D door voeding zorgt in veel gevallen niet voor de gewenste niveaus. Vitamine D zit van nature in vette vis, zoals haring, zalm en makreel. Ook leveren vlees en eieren vitamine D, maar minder dan vette vis. Wat belangrijk is, is dat er voldoende van dit type voeding wordt genomen.
Hier een indicatie van de hoeveelheid vitamine D uit voeding:
| Portie | Microgram Vitamine D | 
| Regenboogforel (100 gr) | 9,4 | 
| Zalm (100 gr) | 4,6 | 
| Makreel (40 gr) | 3,3 | 
| Gekookt ei | 0,9 | 
| Rundertartaar (70 gr) | 0,4 | 
| Marga-/Halvarine (5 gr) | 0,4 | 
| Varkensfilet (70 gr) | 0,2 | 
| Roomboter (5 gr) | 0,02 | 
VitaePro als aanvullende bron van vitamine D
VitaePro bevat ingrediënten die goed zijn voor verschillende functies in het lichaam. Naast de antioxidanten selenium, vitamine C, en E bevat VitaePro ook vitamine B 12 en D, omega 3 vetzuren en de platextracten Boswellia serrata, zeaxanthine en luteïne. 1 capsuele VitaePro bevat 15 microgram vitamine D.