3 Redenen om vitamine D te nemen!

Vitamine D is een essentiële vitamine met verschillende functies voor uw lichaam. Hier leest u waarom het belangrijk is om voldoende van deze zonnevitamine in uw lichaam te hebben!

Om tot op late leeftijd lekker te kunnen blijven bewegen en actief te blijven is het belangrijk om uw spieren in optimale conditie te houden. In de loop van de jaren verandert uw lichaam en na uw 45e levensjaar, begint u spiermassa te verliezen en wordt het moeilijker om spieren op te bouwen. Dit verlies van spiermassa heeft niet alleen gevolgen voor uw uiterlijk, maar zorgt ook voor minder spierkracht. Dit heeft effect op hoe u uw dagelijkse leven ervaart. Spieren zijn belangrijk voor mobiliteit (beweeglijkheid) en balans, en zijn van groot belang voor de kwaliteit van leven. Om zo veel mogelijk spieren te behouden, is het niet alleen belangrijk om genoeg te bewegen, ook gezonde voeding is nodig. Via een gezonde voeding krijgt u namelijk bouwstenen binnen die uw lichaam nodig heeft om uw spieren in goede conditie te houden. Een van deze bouwstenen is vitamine D, die mede zorgt voor het behoud van soepele en sterke spieren.

Belangrijk voor het immuunsysteem
Vitamine D draagt daarnaast ook ​​bij aan de normale werking van het immuunsysteem. Deze vitamine speelt een sleutelrol in uw immuunsysteem en zorgt ervoor dat het op het juiste moment wordt ‘aangezet’.

Belangrijk voor botopbouw
Een van de belangrijkste taken van vitamine D in het lichaam is de opname van calcium, dat belangrijk is voor uw botten, tanden en skelet. Het skelet is niet statisch, maar verandert voortdurend. Bij een volwassen persoon wordt in een periode van zeven tot tien jaar het volledige skelet vernieuwd. Daarvoor heeft het lichaam constant calcium nodig. Om dit calcium uit de voeding op te nemen in uw lichaam is vitamine D nodig. Zonder deze vitamine verlaat calcium het lichaam via de ontlasting.

Bronnen van de vitamine
Vitamine D wordt in de huid gemaakt onder invloed van zonlicht (UV-licht). De hoeveelheid pigment is van invloed op deze productie. Mensen met een lichte huid produceren meer van deze vitamine dan mensen met een donkere huid. Daarnaast neemt de vorming van vitamine D in de huid af als u ouder wordt. Studies hebben aangetoond dat bij dezelfde UV-blootstelling een 70-jarige persoon ongeveer 25% van de hoeveelheid vitamine D produceert ten opzichte van een 20-jarige. De Gezondheidsraad adviseert daarom een aantal groepen extra vitamine D te slikken.

Vitamine D in de voeding
Ongeveer twee derde van de hoeveelheid vitamine D die u nodig heeft, wordt in uw lichaam aangemaakt onder invloed van zonlicht. De rest komt uit voeding. De belangrijkste bron van vitamine is vette vis, zoals makreel, forel, zalm, haring en ansjovis. Daarnaast komt het alleen voor in producten van dierlijke afkomst, maar deze bevatten over het algemeen maar weinig vitamine D. In Nederland wordt vitamine D aan margarine, halvarine en bak- en braadproducten toegevoegd.

VitaePro als aanvulling
Om voldoende vitamine D binnen te krijgen is het dus belangrijk dat u gezond en gevarieerd eet en voldoende buiten bent. Maar het lukt veel mensen niet om dagelijks voldoende vitamine D binnen te krijgen. Voor hen kan het zinvol zijn om het dieet aan te vullen met een voedingssupplement. VitaePro is zo’n supplement, speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van bewegen en voor soepele spieren en gewrichten.

VitaePro bestaat uit sterke natuurlijke antioxidanten, verschillende vitamines, essentiële omega-3-vetzuren (DHA en EPA) en Boswellia Serrata. Het bevat 15 µg vitamine D, voldoende om uw dagelijks aanbevolen hoeveelheid binnen te krijgen. De ingrediënten ondersteunen naast uw energieniveau ook uw spieren, gewrichten en meer belangrijke functies van het lichaam op een veelzijdige manier.

↩ Terug naar alle artikelen

 

VitaePro iets voor u?

Bent u benieuwd wat VitaePro voor u zou kunnen doen? Doe dan nu de test en ontdek op welke manier VitaePro u zou kunnen ondersteunen.

Aan de hand van vragen over onder andere uw voeding en beweging leggen we uit hoe VitaePro zou kunnen helpen.

 

Geen toevoegingen
Gedocumenteerd effectief
Natuurlijke ingrediënten

Ervaar VitaePro zelf!

  • Vernieuwde formule
  • Voor spieren & gewrichten
  • Gedocumenteerd effectief
  • Achteraf betalen
  • Automatische bezorgservice
  • Geen verplichtingen

Nu slechts 9,95
voor de eerste zes weken

Normaal € 35,- Nu € 9,95